Softbank laat hondenwandeldienst Wag los

Softbank trekt zich terug bij Wag, dat is een start-up die hondenwandelaars en -eigenaars matchte.

Het Japanse conglomeraat verkoopt haar aandeel in Wag terug aan het bedrijf, dat zegt CNBC en The Wall Street Journal. Softbank zal ook niet meer in de raad van bestuur zitten.

650 miljoen dollar

Hoeveel Wag betaald heeft voor de aandelen van Softbank, is niet helemaal duidelijk. Twee jaar geleden, toen Softbanks Visionfund 1 in Wag investeerde, waardeerden analisten het bedrijf op 650 miljoen dollar.

Wag is een bedrijf dat eigenaars van honden moet matchen met hondenwandelaars. Ze kregen daardoor 100 miljoen dollar aan investeringen via Visionfund 1. Dat is hetzelfde fonds dat ook geld pompte in verlieslatende start-ups zoals WeWork en Uber. Softbank heeft intussen gezegd dat het de strategie voor Visionfund 2 herevalueert.

Ontslagen

Wag heeft de laatste dagen stevig in het eigen personeelsbestand gesneden. In een gelekte memo staat dat de ‘broodnodige herstructureringen van het bedrijf een winstgevende service moeten maken.’ Tot 80 procent van het personeel zou moeten vertrekken. Dat is opnieuw een zure echo van WeWork, dat dit jaar 2.400 mensen moest laten gaan.

Volgens Softbank-CEO Masayoshi Son had na de tegenvallende kwartaalresultaten van Wag al laten optekenen dat het bedrijf dezelfde richting als WeWork uitging. Het raadde investeerders toen af om nog meer geld in Wag te pompen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20