Smartphones als wapens: AI zorgt voor toename in populariteit van ‘Nudify’-apps die vrouwen op foto’s digitaal uitkleden

Kunstmatige intelligentie voert de populariteit op van apps en websites die vrouwen op foto’s digitaal uitkleden.

Waarom is dit belangrijk?

De ethische en juridische implicaties van deze technologie zijn aanzienlijk, gezien het non-consensuele karakter en de privacy-inbreuken die het met zich meebrengt. Deze trend wijst op een verontrustende verschuiving in hoe AI wordt gebruikt voor schadelijke en exploiterende doeleinden.

In het nieuws. In september bezochten 24 miljoen mensen dergelijke websites. Dankzij een sterke marketingaanwezigheid op sociale netwerken zoals X en Reddit, blijkt uit onderzoek van Graphika.

  • Deze diensten, die voornamelijk gericht zijn op vrouwen, creëren naaktbeelden zonder toestemming of medeweten van de betrokkenen.
  • Begin oktober haalde een stad in Spanje het wereldnieuws. Een aantal jonge schoolmeisjes zeiden dat ze valse naaktfoto's van zichzelf hadden ontvangen. Die waren gem
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer