Smartphonefabrikant Xiaomi opent bakstenen winkel in Nederland

Xiaomi, de Chinese reus, die 10 procent van de Europese smartphonemarkt in handen heeft, komt naar de Benelux. Dat blijkt uit vacatures die het bedrijf publiceerde voor een nieuwe winkel in Rotterdam.

Mohammed L. iaallala, de verantwoordelijke voor de vacatures, postte op Linkedin dat de gezochte Shopmanagers en Assistant Shopmanagers in februari zouden moeten beginnen. Dat betekent daarom niet dat de winkel in februari opent, maar veel later zal het ook niet zijn.

De vacatures werden opgemerkt door de vaksite Androidworld. Uit de vacatures blijkt dat er acht tot tien mensen gezocht worden voor de winkel en dat het vooral een ‘belevingswinkel’ moet worden waar de ervaring vooropstaat.

Redmi

Begin 2019 kondigde Xiaomi al aan dat het winkels wou openen in Nederland. Toen was er sprake van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Even later werden die plannen op pauze gezet omdat de gesprekken met de Nederlandse partners langer duurden. Nu blijkt er dus schot in de zaak te zitten en de primeur is voor Rotterdam. Of er ook plannen zijn om naar België te komen, is nog niet duidelijk.

Xiaomi is de producent van onder andere de populaire Mi en de goedkopere Redmi-smartphones. Het bedrijf is volgens het onderzoeksbureau Canalys goed voor 10 procent van de Europese markt en verkocht in het tweede kwartaal van vorig jaar, de laatst beschikbare cijfers, 4 miljoen smartphones in Europa. Dat is een sprong van 48 procent tegenover een jaar eerder.

Meer