Smartphone snelste groeier in consumentenelektronica

De smartphone is het snelst groeiende product op gebied van consumentenelektronica. Steeds meer mensen dragen een mobiele telefoon bij zich die continu verbonden is met internet. De verkoop van deze slimme gsm’s zal dit jaar verdubbelen tot 100 miljoen, zo voorspelt onderzoeksbureau Canalys. Voor 2008 wordt al een markt van 250 miljoen smartphones verwacht. Tegenwoordig wil de gebruiker continu on line zijn, ongeacht de plaats waar hij zich bevindt. Internet voorziet niet alleen in de behoefte aan informatie, maar biedt ook volop entertainment zoals muziek en video. Bovendien kun je veel productiever zijn, zowel thuis als onderweg. Veruit marktleider bij deze apparatuur is Nokia met de Nserie. De Finnen spreken zelf al niet meer van telefoons, maar van multimediacomputers. Vooral de N70, een 3G smartphone met een 2 megapixel-camera, is een enorme hit. Hoewel behoorlijk prijzig slaat dit royaal uitgeruste toestel vooral aan bij veeleisende gebruikers die meer willen dan alleen maar bellen.

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20