Slechts één vliegtuigroute ter wereld brengt meer dan 1 miljard euro per jaar op

De vliegtuiglijn van British Airways die de Londense luchthaven Heathrow verbindt met de luchthaven JFK in New York is de lucratiefste vlucht wereldwijd.

Dat blijkt uit onderzoek van de Visual Capitalist. Met een jaaromzet van 1,15 miljard dollar (1,06 miljard euro) is het ook de enige vlucht die de grens van het miljard dollar kan doorbreken. Echt verwonderen doet dat niet. Londen – New York is sowieso een drukbezette route. Daarenboven reist 30 procent van de passagiers die de vlucht nemen in First of in Business Class.

Tweede in de top 10 van vluchten die de meeste omzet genereren  is een binnenlandse vlucht. Het Australische Qantas Airlines incasseert jaarlijks 850 miljoen dollar voor de vlucht die Melbourne met Sydney verbindt.

Andere binnenlandse vluchten die het goed doen zijn San Francisco – Newark (United Airlines – 670 miljoen dollar omzet), Los Angeles – JFK (American Airlines – 661 miljoen) en Vancouver – Toronto (Air Canada – 541 miljoen). Die laatste geniet meer van een oligopolie dan van een drukke bezetting. Canada telt amper 28 miljoen inwoners, maar omdat er amper concurrentie is op die route zijn de prijzen van tickets hoog.

De rest van de top 10 bevat vluchten die Dubai, Singapore en Hongkong met Londen verbinden.

Londen en New York

De luchthaven van London Heathrow is in 5 van de top 10-vluchten de vertrekplaats of de bestemming. New York komt 3 keer voor in de top 10. Dat bewijst enkel dat beide steden nog steeds de belangrijkste financiële hubs ter wereld zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20