Slechts 1 Belgisch bedrijf bij duizend snelste groeiers van Europa

In de ranglijst van de Europese groeibedrijven die de Financial Times jaarlijks opstelt, is amper 1 Belgisch bedrijf te vinden bij de duizend snelste groeiers, en het is dan nog een Frans-Belgische onderneming.

De ranglijst FT 1000 werd voor de vijfde keer opgesteld met de hulp van databedrijf Statista. De Financial Times lijst de Europese bedrijven op met het hoogste groeiritme tussen 2016 en 2019. Om bij de club van duizend te geraken, bleek een groeiritme van 35,5 procent per jaar (CAGR) het minimum.

Er figureert maar 1 bedrijf met België als thuisbasis op de lijst. Het gaat om iBanFirst, dat grensoverschrijdende bankdiensten aanbiedt aan bedrijven. Eigenlijk is dat een Parijse onderneming die officieel in België gevestigd is. Het is de tweede keer op rij dat iBanFirst de lijst haalt. Het fintechbedrijf klimt van plaats 815 naar 258 in de prestigieuze club, dankzij een indrukwekkend groeiritme van 585,7 procent per jaar.

De Fransman Pierre-Antoine Dusoulier stichtte iBanFirst in 2013 met 16 werknemers. Dat zijn er inmiddels ruim 200. Het Frans-Belgische bedrijf is actief in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. De bekende Franse entrepreneur Xavier Niel is een van de investeerders.

Nederland

Ter vergelijking: Nederland staat 22 keer in de lijst. Het gaat onder meer om relatief bekende bedrijven als Swapfiets, VanMoof en Fastned.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20