Slack noteert recordomzet, maar beurs reageert weinig enthousiast

Slack mag 200 miljoen omzet tonen en een stijging van 50 procent in de verkoop. Maar in tegenstelling tot Zoom, dalen de aandelen van de chatapplicatie.

Voor het eerst bereikt Slack 200 miljoen dollar omzet per kwartaal, maar nabeurs tekende het aandeel van de app een verlies van 15 procent op.

Omzet stijgt

De cloud-gebaseerde service tekent een verlies op van 74,4 miljoen dollar, dat is 13 cent per aandeel, voor een omzet van 201,7 miljoen dollar. Dat is 50 procent meer jaar op jaar.

Wat is er aan de hand? Net zoals Zoom, die andere populaire videocall- en chatdienst, toont Slack een serieuze omzetgroei, met de groeten van het coronavirus. De shift naar telewerken is een immens voordeel voor de app. In de derde week van maart groeide het aantal simultane gebruikers met 25 procent. Het aantal betalende klanten, traditioneel een pijnpunt voor de service, steeg met 9.000. Dat is een immense groei van 80 procent, meer dan de vorige twee kwartalen samen.

Slack versus Zoom

Slack heeft echter de verwachtingen voor het volgende kwartaal niet zo sterk bijgestuurd als pakweg Zoom. Voor Slack is de verwachte jaarlijkse omzet gestegen van 855 miljoen dollar naar 870 miljoen. Dat is slechts 8 miljoen meer dan voor de telewerk-boom. Zoom was optimistischer in zijn vooruitzichten, met een verdubbelde verwachte verkoop en verdriedubbelde verwachte omzet.

Hoewel Slack een loyale basisgroep klanten heeft, lijkt de vergelijking met Zoom echter artificieel. In vergelijking met de grote jongens zoals Microsoft Teams is Slack namelijk een dwerg. Slack heeft 122.000 betalende klanten. Teams heeft vorige maand 31 miljoen dagelijkse gebruikers toegevoegd.

Deals met Amazon en Verizon

Slack heeft echter een aantal strategische partnerships gesloten die een vertekend beeld geven van het aantal reële gebruikers. Zo is een van de klanten IBM, met honderdduizenden gebruikers erachter. Daarnaast zijn er dit kwartaal overeenkomsten gesloten met Amazon en de Amerikaanse telecomgigant Verizon, elk opnieuw goed voor meer dan honderdduizend gebruikers.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.