Singapore Airlines gaat rechtstreeks naar New York vliegen ondanks corona

De Singaporese luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines lanceert vanaf volgende maand een ‘non-stop’ lijn tussen de luchthaven van Singapore en de JFK-luchthaven in New York. Ze ziet signalen dat luchtvaart weer aantrekt.

Eerder dit jaar schafte de maatschappij haar vlucht tussen Singapore en New Jersey af door de coronacrisis. Dat was toen de langste vlucht in de wereld. De nieuwe lijn krijgt die wisselbeker nu toegeschoven. De vlucht duurt 18 uur.

Het mag vreemd lijken in een tijd waarin niemand op reis gaat door corona dat luchtvaartmaatschappijen plots nieuwe lijnen opstarten naar verre buitenlanden. Singapore Airlines is echter optimistisch. ‘Ondanks de uitdagende tijden voor de luchtvaart, zijn er vroege signalen dat de luchtvaart opnieuw aantrekt’, klinkt het in een mededeling. ‘Non-stop ultralange vluchten zijn de basis van onze verbinding met de Amerikaanse markt en dus cruciaal in de heropbouw van onze vloot.’

Mondmaskers

De vlucht zou zowel voor passagiers als goederen gebruikt worden. In de Airbus A350 is plaats voor 253 passagiers. Het bedrijf zegt dat JFK de beste luchthaven is om ‘een ideale mix van passagiers en goederen te krijgen’.

Aan boord worden alle veiligheidsmaatregelen voor corona gerespecteerd en moeten alle passagiers een mondmasker dragen.

Eerder had Singapore Airlines al zogenaamde ‘vluchten naar nergens’ gelanceerd, maar die later afgeschaft, en het runt nu restaurants in geparkeerde vliegtuigen om geld in het laatje te brengen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20