Shopify weer met voeten op de grond: “E-commerce groeit niet sneller na corona”

Het aandeel Shopify staat dinsdag onder druk nadat de Canadese dienstverlener voor webwinkels een reorganisatie aankondigde. Het aandeel krijgt in een eerste reactie een klap van circa 15 procent.

Shopify wil ongeveer 10 procent van zijn personeel ontslaan om zich aan te passen aan het veranderende e-commerce landschap. Topman Tobias Lütke zei in een blogpost dat Shopify de werknemers dinsdag op de hoogte zou stellen en dat hij verwacht dat de ontslagen vooral merkbaar zullen zijn bij de teams die verantwoordelijk zijn voor werving van nieuw personeel, de verkoop en ondersteuning.

Volgens Lütke had het bedrijf erop gerekend dat e-commerce harder zou groeien dan de fysieke detailhandel door de coronapandemie. Maar dat blijkt niet het geval.

“Verkeerd gegokt”

De aankopen die consumenten online doen zitten weer op het niveau van de verwachtingen van voor de coronapandemie. E-commerce blijft groeien, maar van de verhoopte versnelling is geen sprake.

“Het is duidelijk dat we verkeerd hebben gegokt”, aldus Lütke. “Uiteindelijk was het mijn beslissing om die gok te nemen en ik heb dit verkeerd ingeschat. Nu moeten we ons aanpassen.”

Shopify komt woensdag met kwartaalcijfers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20