Schoenenketen Bristol sluit meer winkels

Euro Shoe Group, het moederbedrijf van de schoenenketen Bristol, zet zijn winkelsluitingen voort. Dat kondigt het bedrijf aan in de marge van zijn jaarcijfers.

In 2019 sloot de groep al tien winkels in België, acht in Nederland en één in Luxemburg. In de volgende drie jaren volgen er nog meer sluitingen, waarvan 17 dit jaar. Elf van die winkels zijn al dicht. ‘Het exacte aantal voor de volgende jaren ligt nog niet vast omdat de markt op dit moment grote veranderingen ondergaat’, klinkt het in een persbericht.

Maar het bedrijf opent ook nieuwe winkels: in het Waalse Bertrix en Weert in Nederland gingen al twee nieuwe winkels open, in Diksmuide komt er vanaf september een nieuw filiaal. Daarnaast komen er later dit jaar vijf pop-upwinkels onder de naam ‘Coco Bella by Bristol’.

Stabiel

De resultaten van Bristol in België en Nederland bleven relatief stabiel in 2019. De omzet daalde 7 procent naar 184 miljoen en het nettoverlies verkleinde licht naar 6,2 miljoen euro. ‘Hoewel we midden in een crisis zitten, zijn we niet ontevreden met ons resultaat’, zegt CEO Elise Vanaudenhoven.

Al ziet 2020 er minder goed uit. ‘Het was onze bedoeling om ons verlies dit jaar tot een minimum te beperken en operationeel opnieuw positief te draaien, maar dat zal door Covid-19 niet lukken’, klinkt het. ‘We gaan voor positieve cijfers in 2021.’

Bristol, dat tot 2015 bekend stond als Shoe Discount, heeft ongeveer 250 winkels in België.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20