Saoedisch staatsfonds investeert in Disney, Boeing en Facebook

Saoedi-Arabië heeft zich ingekocht in enkele grote Amerikaanse concerns. Daarmee profiteren ze van de dalende beurskoersen.

Het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië heeft belangen ter waarde van honderden miljoenen dollars genomen in een reeks grote Amerikaanse bedrijven om zo te profiteren van de gedaalde beurskoersen door de coronacrisis.

Van Disney tot Boeing

Het gaat onder meer om entertainment- en mediaconcern Walt Disney, socialmediagigant Facebook en vliegtuigbouwer Boeing.

Het Saudische staatsfonds Public Investment Fund (PIF) heeft een beheerd vermogen van meer dan 300 miljard dollar. Het fonds stapte ook voor honderden miljoenen in bij de grote Amerikaanse banken Citigroup en Bank of America, en bij hotelketen Marriott International en concertpromotor Live Nation Entertainment.

BP

Ook bleek dat het staatsinvesteringsfonds ook voor bijna 828 miljoen dollar een belang heeft genomen in het Britse olie- en gasconcern BP. Vorige maand werd al bekend dat de Saudi’s aandelenpakketten hadden gekocht in de grote Europese oliebedrijven Shell, Total, Eni en Equinor.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20