Saoedi-Arabië krijgt reusachtig ‘Dragon Ball’ themapark

Het is een emotionele maand geweest voor fans van Dragon Ball, met het recente nieuws dat de maker van de serie, Akira Toriyama, is overleden. Nu is er een aankondiging die toont dat Toriyama zijn werk blijft voortleven, er komt een Dragon Ball Theme Park. Het pretpark komt wel niet in het geboorteland van de mangaserie te staan, maar in Saoedi-Arabië.

Een oppervlakte van 500.000 vierkante meter zal worden gebruikt om het allernieuwste themapark in Qiddiya, een toeristisch vakantieoord in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië te bouwen. De omvang van het park zou het ook groter maken dan Tokyo Disneyland.

Het themapark werd op de officiële site van Dragon Ball aangekondigd. Deze aankondiging werd in het Japans en Engels online gezet, maar er zijn soms wat verschillen tussen de twee aankondigingen wat verwarrend kan zijn. Daarnaast heeft Qiddiya zelf ook een video op YouTube geplaatst waarin het themapark wordt aangekondigd. Ook op de site van Qiddiya staat er een Engelstalige aankondiging.

Attracties

In de Japanse en Engelse aankondigingen staat dat er meer dan dertig thema-attracties zijn, waarvan vijf baanbrekend. Wat er ook in elke verklaring terugkomt, is dat er een achtbaan komt die door een standbeeld van de draak Shenron gaat, die 70 meter hoog is en in het midden van het park komt te staan.

Veel meer informatie is er niet bekendgemaakt over de attracties, maar in de previewvideo van Qiddiya zien we veel mensen met AR-brillen op, dit zijn brillen die de realiteit verbeteren met digitale overlays. Ook dragen sommigen een koptelefoon. De sites zeggen dan ook dat het doel van het park is om de gasten hun personage te laten beleven in de wereld van Dragon Ball. Je beleeft er dan avonturen samen met Goku en de rest van de cast. Er zijn zeven verschillende zones, gebaseerd op elke Dragon Ball. De makers zeggen dan ook dat alle delen van de franchise vertegenwoordigd zullen zijn.

Dragon Ball Official Site

Hotels

Op de officiële Dragon Ball-site staat dat het park een omgeving biedt waarin je de hele dag kunt opgaan in de wereld van Dragon Ball, terwijl op de Engelse site van Qiddiya staat: “Bouw en deel langdurige herinneringen met je familie en vrienden waar één dag niet genoeg is!”. Het is dus duidelijk dat bezoekers er langer dan één dag blijven. En dan hebben ze dus ook een verblijf nodig voor in de nacht. De ontwikkelaars zeggen dan ook dat er meerdere themahotels op het terrein zullen zijn.

Er is nog geen tijdschema voor de opening van het park. Aangezien het een grote oppervlakte is met specifieke thema’s, gebouwen en kostuums, gaat het een aantal jaren duren voordat het park opengaat. Dragon Ball is wel al vier decennia lang populair, waardoor gasten graag zouden komen wanneer het opengaat en ze dus in een rij gaan staan te wachten.

Bekijk hier de previewvideo:

Meer