Sanofi en Translate Bio sluiten miljardenpact rond vaccins

Sanofi, de Franse farmareus die momenteel werkt aan een Covid-19-vaccin, gaat samenwerken met het Amerikaanse biotechbedrijf Translate Bio. De deal wordt gewaardeerd op 2,3 miljard dollar.

Sanofi betaalt 425 miljoen dollar in cash en krijgt daarvoor aandelen in ruil, zeggen de bedrijven in een persbericht op dinsdag. Het Franse bedrijf zal ook nog potentieel 1,9 miljard in extra betalingen doen. Daarvoor moet het wel verschillende doelstellingen bereiken. In die betaling zitten ook royalties inbegrepen.

Translate Bio en Sanofi zijn al partners. Ze hebben een licentieovereenkomst sinds 2018 om mRNA-vaccins te ontwikkelen tegen verschillende infectieziekten. De bedrijven zijn nu enkele vaccinkandidaten voor Covid-19 aan het bekijken. Er zou een klinische studie moeten volgen in het vierde kwartaal van 2020.

Sanofi krijgt de wereldwijde rechten op de vaccins die ontwikkeld worden in het pact. De bedrijven werken ook samen aan griepvaccins.

De eerste betaling zal bestaan uit 300 miljoen dollar in cash en 125 miljoen dollar aan aandelen. Die staan geprijsd aan 25,29 dollar het stuk, dat is 58 procent hoger dan de prijs op het einde van de beurs op maandag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20