Samsung stelt met Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 nieuwe foldable smartphones voor met next level Galaxy AI

Samsung heeft tijdens Galaxy Unpacked in Parijs twee nieuwe foldable smartphones onthuld. Het gaat om de Galaxy Z Fold6 en de Galaxy Z Flip6. Beide toestellen zijn uitgerust met de nieuwste versie van Galaxy AI. Zo hebben ze heel wat nieuwe veelbelovende snufjes.

Wat eraan voorafging: Samsung bracht begin dit jaar bij de lancering van de Galaxy S24-reeks de eerste versie van Galaxy AI op de markt. Dit zelf ontwikkelde systeem bevat heel wat handige features zoals Circle to Search, Chat Assistant en Photo Assistent die je helpen om het beste uit je smartphone te halen.

In het nieuws: Nu heeft Samsung zijn Galaxy AI een upgrade gegeven met nog veel meer features. Bovendien zijn die speciaal ontwikkeld voor foldable smartphones. Met de Samsung Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 – de opvolgers van de Z Fold5 en Z Flip5 – haal je dus het beste uit Galaxy AI. Bovendien zijn beide toestellen dunner en lichter dan ooit.

  • Deze tweede generatie van Galaxy AI is meteen beschikbaar op de Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 en komt later ook naar compatibele toestellen van Samsung.

Samsung Galaxy Z Fold6

Galaxy AI maakt bij de Samsung Galaxy Z Fold6 optimaal gebruik van het dubbele scherm. Note Assist helpt je met vertalingen, samenvattingen en automatische opmaak van notities. Je kan spraakopnames automatisch laten uitschrijven, vertalen en samenvatting.

Circle to Search, waarbij je woorden of foto’s kan omcirkelen om er meer uitleg over te krijgen, is ook speciaal aangepast aan de Fold. Zo zie je de extra uitleg over hetgeen je hebt aangeduid in splitscreen te zien. Met Sketch to image kan je dan weer foto’s vanuit het niets laten maken, of foto’s laten aanpassen op basis van een simpele tekening.

Interpreter werkt als een tolk. Zo kan je iemand in één taal laten spreken tegen je Fold terwijl de vertaling integraal op het andere scherm verschijnt. Live Translate doet iets gelijkaardigs, maar dan met telefoongesprekken.

  • Samsung Galaxy Z Fold6 is beschikbaar in Silver Shadow, Pink en Navy. Online heb je ook nog keuze uit Crafted Black en White. Pre-orders starten op 10 juli terwijl de globale launch gepland staat voor 24 juli. De prijs start bij 1.999 euro.

Samsung Galaxy Z Flip6

De Samsung Galaxy Z Flip6 is ideaal voor onderweg. Met het 3,4-inch Super AMOLED FlexWindow kan je zelfs al gebruik maken van Galaxy AI zonder het toestel te openen. Met Suggested replies helpt AI je zelfs om zo berichten te beantwoorden. Ook kan je op het FlexWindow extra Widgets toevoegen.

De camera van de Z Flip6 kreeg een upgrade van 12 MP naar 50 MP. Bovendien zijn er heel wat extra AI-features toegevoegd. Daarvan is Auto Zoom ongetwijfeld de interessantse. Hiermee kan je namelijk automatisch je camera laten zoomen op wat ertoe doet.

  • Samsung Galaxy Z Flip6 is beschikbaar in Silver Shadow, Yellow, Blue en Mint, terwijl je online ook voor Peach kan kiezen. Pre-orders starten op 10 juli terwijl de globale launch gepland staat voor 24 juli. De prijs start bij 1.199 euro.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.