’s Werelds grootste batterijfabrikant kan nu een batterij produceren in minder dan 3 minuten

De Chinese gigant CATL rolt een nieuwe, bijna volledig geautomatiseerde batterijproductie-eenheid uit. Die moet het bedrijf een nog grotere voorsprong geven in een markt die het al domineert. En dat zal zijn klanten, waaronder Tesla, zeker bevallen.

Waarom is dit belangrijk?

CATL is wereldwijd onbetwist de leider in de productie van elektrische batterijen. Ze hebben tussen januari en augustus maar liefst 36,9% van de wereldmarkt veroverd en zijn de enige die daarmee de drempel van 20% hebben overschreden. Maar hun aandeel in de nationale markt is voor het eerst sinds april 2022 onder de 40% gezakt als gevolg van de concurrentie van BYD. Met deze nieuwe razendsnelle productietechnologie hoopt CATL zijn marktpositie te herstellen en zijn positie als marktleider verder te versterken.

In het nieuws: CATL is nu in staat om elke seconde een batterijcel te produceren.

  • Ze zijn nu naar eigen zeggen in staat om een complete batterijmodule in 2 minuten en 30 seconden uit de oven te halen. Deze tijdsduur omvat de periode vanaf de introductie van grondstoffen tot het eindproduct.
  • De fabriek die deze prestatie levert, bevindt zich in de provincie Guizhou, in het zuidwesten van China. De productiebasis beslaat een totale oppervlakte van 0,95 vierkante kilometer.

60 GWh aa

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto