S&P 500 zet nieuw record neer; Salesforce jaagt Dow hoger

De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan ook woensdag opnieuw hoger. Deel van dat succes komt op rekening van het techbedrijf Salesforce dat nu Exxon Mobil vervangt in de Dow Jones Industrial Average. Het gaat vandaag liefst 26 procent hoger, nadat het beter dan verwachte kwartaalresultaten mocht aankondigen.

De Dow gaat 83 punten hoger, een winst van 0,3 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq gaan respectievelijk 1 en 1,7 procent hoger.

Naast Salesforce boeken ook Facebook en Netflix forse winsten. Het sociaal netwerk van Mark Zuckerberg gaat 8 procent hoger, de populaire streamingdienst stijgt met liefst 11,5 procent.  Ook Amazon, Microsoft en Alphabet gaan alle meer dan 2 procent hoger. Apple neemt genoegen met een klim van iets meer dan 1 procent.

De S&P 500 noteert nu 58 procent hoger dan bij het begin van de pandemie. De Nasdaq voegde in dezelfde tijdsspanne 75 procent toe. Analisten putten zich uit in het dagelijks aandragen van nieuwe redenen om de ononderbroken stijgingen te verklaren. Meer goed nieuws omtrent een eventueel coronavaccin en beter dan verwachte bestellingen van orders voor duurzame goederen in juli waren daarbij vandaag aan de orde. 

Beleggers wachten verder op nieuwe aanwijzingen over de toestand van de Amerikaanse economie en eventuele veranderingen in het monetair beleid. Daarbij is het uitkijken naar de speech van centralebankvoorzitter Jerome Powell donderdag. Ze hopen daar te horen hoe de economie ervoor staat en of de Fed zijn stimulusplannen nog wil uitbreiden.

Olie gaat 0,4 procent lager. Een vat Brent-olie kost woensdagavond 45,66 dollar. Goud gaat bijna 2 procent hoger. Voor een troy ounce goud (31 gram) moet alweer 1.957 dollar worden betaald. De euro is stabiel en kost 1,823 dollar. De bitcoin tenslotte gaat 1,6 procent hoger. Voor de cryptomunt moet 11.482 dollar worden betaald.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20