Poetin beloofde soldaten bonus van 3.200 euro, maar velen hebben nog geen rooie roebel gezien

Donderdag werd door Reuters gemeld dat de Russische dictator Vladimir Poetin het bevel had gegeven om een eenmalige bonus van 195.000 roebels, omgerekend net iets meer dan 3.200 euro, aan soldaten uit te delen.

Waarom is dit belangrijk?

Toen Rusland op 24 februari buurland Oekraïne binnenviel, hoopte Poetin om snel hoofdstad Kiev te veroveren en een pro-Russische regering te installeren. Dat ging echter moeilijker dan verwacht. Rusland begint nu steeds wanhopigere maatregelen te nemen om de oorlog te winnen.

De essentie: Het door Poetin beloofde geld lijkt niet bij iedereen te zijn aangekomen. En dat zorgt voor wrevel bij een nu al gedemotiveerd leger.

  • Enkele dagen geleden kwamen een honderdtal gemobiliseerde Russische soldaten in opstand, meldt Newsweek. Dat deden zij omdat ze nog niet zouden zijn betaald door de Russische overheid. Het gaat om een trainingscentrum in de stad Oeljanovsk, zo’n 700 kilometer ten oosten van Moskou.
  • De mannen zouden zijn begonnen door te staken, meldde de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.