Ruim helft fitnessclubs van Basic-Fit in België weer dicht

Door de strengere coronamaatregelen in Wallonië en Brussel, heeft de uitbater van fitnessclubs Basic-Fit 109 van zijn 193 Belgische sportscholen weer moeten sluiten. Ze zullen zeker tot 19 november dicht blijven, zo heeft het Nederlandse bedrijf maandag bekendgemaakt.

Ook in Frankrijk heeft Basic-Fit weer veel fitnessclubs tijdelijk moeten sluiten, na eerdere sluitingen: 353 vestigingen zijn er momenteel dicht. Dat betekent dat in totaal ruim de helft van de 908 vestigingen van het bedrijf gesloten zijn. Er zijn nu in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje nog 446 sportscholen open.

Het bedrijf heeft leden van de clubs die tijdelijk zijn gesloten, een bevriezing van lidmaatschapsbetalingen geboden. Daar hebben tot nu ongeveer 110.000 leden gebruik van gemaakt, klinkt het.

Basic-Fit voegt nog toe dat de bouw van nieuwe vestigingen voorlopig wordt uitgesteld, onder druk van de coronapandemie. De doelstelling om 1.250 clubs te hebben in 2022 blijft wel overeind.

Meer leden ondanks corona

De fitnessclubketen telt nu 2,25 miljoen leden, wat een stijging van 6 procent op jaarbasis is. Volgens de onderneming kwamen er veel nieuwe leden bij na de heropening van clubs in juni en juli.

De omzet in de eerste negen maanden van dit jaar zakte met 14 procent tot 318,2 miljoen euro. Dat kwam door de sluiting van clubs tijdens de lockdown eerder dit jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20