Ruim 4 op de 10 jongere Vlaamse werknemers hebben financiële kopzorgen

Een aanzienlijk deel van de Vlaamse werknemers jonger dan 50 jaar heeft geldzorgen. Dat leert een onderzoek van iVox in opdracht van de auteur Kim De Graeve, naar aanleiding van haar boek Freedom Unlocked.

Waarom is dit belangrijk?

Door onder meer de hoge inflatie en de renteverhogingen maken velen zich zorgen over hun financiële situatie. En dat kan gevolgen hebben voor het mentale welzijn.

In het nieuws: Uit het onderzoek blijkt dat ruim 4 op de 10 werkende Vlamingen onder de leeftijd van 50 jaar financiële problemen heeft die een negatieve invloed hebben op hun mentale gezondheid. Ivox bevroeg tussen 10 en 16 oktober 1.000 werkende Vlamingen (19-49 jaar).

  • De geldzorgen hebben niet enkel een impact op het mentale welzijn. Volgens De Graeve belemmeren dergelijke bezorgdheden ook de persoonlijke groei. De studie toont bijvoorbeeld aan dat 58 procent van de Vlamingen geldge
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer