Conner Rousseau krijgt geen tegenkandidaten voor voorzitterschap Vooruit

Ex-voorzitter Conner Rousseau (Vooruit) zal naar alle waarschijnlijkheid opnieuw voorzitter van de socialistische partij worden. De deadline om zich kandidaat te stellen verstrijkt maandag, en er hebben zich geen andere kandidaten gemeld.

Opgemerkt: Conner Rousseau is de enige kandidaat voor het voorzitterschap.

  • Nog voor de voorzittersverkiezingen bij Vooruit officieel van start gingen, meldde Rousseau zich al. Hij wilde maar wat graag het stokje weer overnemen van Melissa Depraetere (Vooruit). Depraetere had het hem gevraagd. “Ik ga dan ook vol overtuiging in op je vraag om de draad terug op te pikken. En stel me opnieuw kandidaat-voorzitter”, liet Rousseau weten.
  • Rousseaus naam is binnen de partij definitief schoongewassen, lijkt het. Met bijna 76.000 voorkeurstemmen bleek dat hij een stemmenkanon is voor de partij. Hij vertrok als voorzitter na uitspraken rond Roma, maar deed daar boete voor door sancties die hem door het gerecht waren opgelegd. Een aantal kopstukken hoopten bij zijn ontslag nog dat hij zou blijven. Zij zullen allicht tevreden zijn met zijn terugkeer.
  • De kandidaatstelling van Rousseau gebeurde in duo, waarbij Funda Oru zich kandidaat-ondervoorzitter stelde. Zij was al de huidige ondervoorzitter, dus daar verandert er weinig. Het bewijst nog maar eens hoeveel vertrouwen Vooruit behoudt in Rousseau en dat zijn positie als kandidaat-voorzitter dus geen concurrentie kende.
  • “Conner 2.0 zal sterker zijn dan de eerste versie”, vertelde Rousseau al bij zijn kandidaatstelling. De vraag is wat dat in de praktijk betekent. Rousseau mikte sowieso niet op een ministerspost, maar zou wel graag burgemeester van Sint-Niklaas worden.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.