Rollercoasterweekend voor bitcoin met topprijs van 12.000 dollar

Net wanneer investeerders denken dat bitcoin zijn volatiel eerste leven achter zich heeft gelaten, krijgen ze dit weekend voor de kiezen.

‘Bitcoin heeft een piekweekend achter de rug. Wie nog wil verkopen is eraan voor de moeite: de grootste cryptomunt ter wereld zag de prijs een half uur later ook meteen weer kelderen.

Piek en kelder

Op zondag piekte de prijs van bitcoin op 12.122 dollar, het hoogste prijspeil sinds 2019. Kort nadien was de vreugde alweer verdwenen: de prijs zakte naar 10,638 dollar. Kort nadien ging het weer omhoog: naar zowat 11.054 dollar.

Het zijn al enkele sterke dagen geweest voor de bitcoinkoers. Deze week verhandelde een bitcoin voor meer dan 10.000 dollar. Dat is een sterke rally na het dieptepunt van 4.904 dollar per bitcoin in het midden van maart. Toen zorgde een opkomend coronavirus voor angst op de cryptobeurzen, maar die angst stabiliseerde al snel.

Volatiel

De volatiliteit van cryptomunten blijft een moeilijk punt voor beleggers, maar aangezien bitcoin zo snel kon terugkomen van dat dieptepunt in maart, geloven steeds meer grote spelers in crypto.

Rond dezelfde tijd dat bitcoin de 12.000 dollar aantikt, zag ook ethereum een piek in de prijs. Vannacht was de ether 408 dollar waard, op het moment van schrijven is dat al maar 365 dollar meer.

Ook in 2019 kende bitcoin trouwens tijdens het weekend een aantal pieken. In de zomer ging de bitcoinprijs toen ook voorbij de 12.000 dollar, om vervolgens te kelderen op enkele uren tijd.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20