Robot zkt. gezicht

Heb je snel geld nodig en heb je een gezicht? Het Britse techbedrijf Geomiq biedt 110.000 euro voor een gelaat dat een leger zorgrobots zal sieren.

De Britse startup is op zoek naar mensen die hun gezicht willen verkopen. Geomiq stelt machines en ingenieurs ter beschikking voor de productie van hightechapparatuur, onder meer voor robotica. In oktober deed het de volgende oproep:

‘Het bedrijf is op zoek naar een zacht en vriendelijk gezicht voor een lijn van robots die binnenkort in productie gaat. Dat houdt in dat het gezicht van de geselecteerde persoon wordt gereproduceerd op mogelijk duizenden versies van de robots wereldwijd.’

Uit alle aanmelders wordt dus één winnaar gekozen. Enkel hij/zij zal door het bedrijf gecontacteerd worden. In ruil voor het forse bedrag tekent de winnaar dan een contract waarin hij/zij afstand doet van het merkrecht op zijn/haar gezicht. Zo kan het bedrijf zijn of haar hoofd namaken zonder juridische problemen te riskeren.

Geomiq is in dit geval slechts een onderaannemer. Een paar weken geleden werd de Britse onderneming naar eigen zeggen gecontacteerd door een robotmaker dat Geomiq verzocht om de laatste hand te leggen aan een geavanceerde, mensachtige robot. Details over over het project zijn schaars want er is een geheimhoudingsverklaring getekend. Enkel de eigenaar van het geselecteerde gezicht zal verdere details ontvangen.

De Britse startup liet wel nog los dat de robot zal functioneren als ‘virtuele vriend’ voor hoogbejaarden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20