Reservatielijst Mustang Mach-E First Edition is vol

De reservatielijst voor de Mustang Mach-E First Edition is compleet gevuld. Dat heeft de Amerikaanse autobouwer Ford Motor, ontwikkelaar van het elektrische suv-model, gemeld. Ford gaf niet aan hoeveel voorbestellingen er concreet zijn geregistreerd.

De elektrische versie van de iconische Mustang is voor Ford een belangrijke ontwikkeling voor de overstap naar de autotechnologie van de toekomst. Voor andere versies van de Mustang Mach-E worden nog wel reservaties genoteerd.

Vijf versies

Ford stelde de elektrische variant van de Mustang midden november dit jaar voor. Geïnteresseerde klanten konden zich inschrijven op een reservatielijst. Daarvoor moesten ze een voorschot van 500 dollar betalen. De First Edition van de Mach-E kost ongeveer 60.000 dollar.

Het bedrijf heeft niet gezegd hoeveel reservaties voor het type zijn ontvangen. Wel gaf Ford eerder wel aan tijdens het eerste productiejaar in totaal maximaal 50.000 exemplaren van de Mach-E te zullen bouwen. Naast de First Edition heeft Ford van de Mustang Mach-E nog vier andere versies ontwikkeld.

Waarnemers merken op dat de Mach-E een belangrijke test wordt voor de herstructurering die Ford wil doorvoeren. Ford, na General Motors de grootste autobouwer van de Verenigde Staten, komt immers uit een moeilijke periode.

Het bedrijf moest verscheidene winstwaarschuwingen publiceren. Daarnaast kende de autobouwer dure kwaliteitsproblemen. Bovendien waren er ook nog tegenvallers met de lancering eerder dit jaar van het suv-model Explorer.

Mexico

De Mach-E wordt gebouwd in Mexico. De nieuwe generatie van de Mustang is het eerste model in een reeks van meer dan een dozijn elektrische wagens die Ford de volgende drie jaar op de markt wil brengen. Dat gaat gepaard met een investering van 11,5 miljard dollar.

Het design van de Mach-E is gebaseerd op de klassieke Mustang, de succesvolle sportwagen die Ford in de jaren zestig van de voorbije eeuw liet debuteren.

Ford wil met de Mach-E de concurrentie met Tesla opvoeren.

Ford meldde nog dat 80 procent van de Amerikaanse orders voor de Mach-E gericht zijn op een versie met een uitgebreide actieradius. Bovendien opteerde ongeveer 55 procent voor een vierwielaandrijving. Ook zei Ford dat 30 procent voor het type Mach-E GT koos.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20