Elektrische wagen start-up Rivian scoort 1,3 miljard

Veelbelovende start-up Rivian rondt nog net voor de feestdagen een investeringsdeal af. Zij hebben 1,3 miljard dollar opgehaald.

Op maandag meldt start-up Rivian dat deze investeringsronde 1,3 miljard dollar heeft opgebracht. Met de investeringen wil Rivian elektrische auto’s gaan bouwen. Onder de investeerders zijn investeringsfonds T. Rowe Price, maar ook Amazon en Ford.

Vierde investeringsronde

Het is de vierde investeringsronde voor Rivian. Tijdens vorige rondes pompten ook bijvoorbeeld BlackRock geld in het bedrijf uit Michigan. Rivian wil doorbreken op de elektrische automarkt, maar botst er op stevige concurrentie, vooral van Tesla.

Elektrische wagens zijn nog steeds een erg klein stuk van de globale automarkt. Tesla is de bekendste, maar ook bestaande automerken hebben intussen elektrische auto’s van de band rollen.

Pick-up

Rivian wil focussen op een elektrische pick-uptruck, de R1T en R1T SUV. Die moeten in 2020 gebouwd worden. Daarmee plaatst het bedrijf zichzelf rechtstreeks in het vizier van Tesla, dat recent de cybertruck voorstelde.

Voorheen haalde Rivian al 2,2 miljard dollar op. Het bedrijf wordt gewaardeerd op 5 tot 7 miljard dollar. Nu de laatste investeringsronde klaar is, moet die waardering herbekeken worden.

Meer
Auto