Door renteverhoging biedt Beobank vanaf 1 december het meest lucratieve spaarboekje aan

Drie van de vier grootbanken trekken op 1 december de spaarrentes op. Concurrent Belfius is hen al op 1 november voorgegaan. Nu kondigt ook Beobank hogere spaartarieven aan. Zoals het er nu naar uitziet, zal die bank vanaf volgende maand het meest lucratieve spaarboekje op de Belgische markt hebben. Maar er schuilt een addertje onder het gras.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in september de depositorente - de vergoeding die de banken krijgen op het geld dat ze bij de monetaire instelling stallen - verhoogd tot 4 procent, een recordniveau. Sindsdien hebben tal van banken, waaronder de vier grootste spelers, hogere spaartarieven aangekondigd.

In het nieuws: Beobank verhoogt de spaarrentes op 1 december.

  • De rente op de gewone spaarrekening stijgt van 0,9 naar 1 procent.
  • De Fidelity Plus-spaarrekening brengt vanaf volgende maand 1,2 procent op, tegenover 1 procent nu.
  • Wie spaart via de Save Plus-spaarrekening krijgt binnenkort ook een rente van 1,2 procent. Vandaag bedraagt die 0,9 procent.
    • Opgelet: Die spaarvergoeding geldt enkel voor maximaal 50.000 euro spaart. Voor deposito's boven dat plafondbedrag bedraagt de r
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer