Kunnen de rentes op de woonleningen door de bankencrisis opnieuw tot ruim 6 procent stijgen?

Het blijft onzekerheid troef op de financiële markten. De ineenstortende banken in de Verenigde Staten en de problemen bij Credit Suisse zorgen voor een wereldwijde paniekgolf. Een financiële crisis maakt het voor banken moeilijker om zich te financieren, wat het prijskaartje van kredieten verder de hoogte kan injagen. Tijdens de financiële crisis van 2008 was de rente op een woonlening tot 6 procent gestegen.

Waarom is dit belangrijk?

De problemen in de financiële sector houden aan. Nadat de Zwitserse nationale bank Credit Suisse een reddingsboei moest toewerpen, schoten donderdagavond enkele Amerikaanse grootbanken hun kleine broertje First Republic Bank ter hulp.

In het nieuws: De financiële markten hebben een turbulente week achter de rug. Veel beleggers zagen de waarde van hun portefeuilles slinken, voornamelijk de bankaandelen kregen rake klappen. Indien de crisis aanhoudt, kan dat ook gevolgen hebben voor de kredietnemers.

  • Door het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) is het prijskaartje van consumenten- en woonkredieten fors gestegen.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer