Reclamelegende André Duval kondigt afscheid aan: ‘Misschien heb ik te lang te hard gewerkt’

André Duval (66) stapt uit de reclame- en marketingwereld. Dat bevestigt hij onder meer in een gesprek met Techmag. Hij verkoopt zijn belang in Duval Union, het bureau dat hij oprichtte.

De beslissing om bij Duval Union, waar hij voorzitter was, af te bouwen en te stoppen was principieel begin 2019 al genomen. Dat zijn vrouw tegen een zware kanker vecht, is een tweede reden. ‘Ik ga niet meer terug in de reclame en marketing. De pagina is omgeslagen’, zegt de Antwerpenaar in een interview met Magali De Reu (Techmag).

Duval zegt nog spijt te hebben dat hij zo lang zo hard is blijven werken. ‘De jongste jaren heeft ouderdom mij één ding geleerd: het leven is eindig. Zeker vandaag stijgt het aantal gesprekken over mensen die ziek worden rondom ons exponentieel. Ik ben me daar steeds meer bewust van geworden. Misschien heb ik te lang te hard gewerkt.’

De reclameman richtte het marketing- en mediacollectief Duval Union in 2012 op. Twee jaar later kwamen Marc Bresseel en Klaus Lommatzsch mee in in het kapitaal. Duval verkoopt nu zijn belang van 40 procent aan dat duo.

Eerder gooide hij hoge ogen met het reclamebureau Duval Guillaume, samen met Guillaume Van der Stichelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20