Radja Nainggolan tekent voor 2 jaar bij Antwerp

Ex-Rode Duivel Radja Nainggolan heeft een deal van twee jaar gesloten met Royal Antwerp FC. Dat bevestigen hooggeplaatste bronnen binnen de voetbalclub.

Nainggolan vertrekt naar Antwerp nadat zijn contract bij Inter Milaan dinsdag beëindigd werd. Deze middag zou hij aankomen in Deurne.

Een transferprijs hoeft Antwerp voor Nainggolan alleszins niet te betalen. De 30-voudige Rode Duivel heeft in wederzijds akkoord zijn contract bij de Italiaanse landskampioen Inter verbroken en kan transfervrij overgenomen worden.

Donderdag debuut?

Antwerp had Nainggolan na zijn breuk met Inter direct een voorstel gedaan met stevig loon inclusief een riante tekenbonus voorgesteld, schreef Gazet van Antwerpen gisteren. Uit de eerste berichten klonk het toen nog dat de 33-jarige middenvelder niet op het voorstel zou ingaan. Een hernieuwd aanbod en een extra inspanning van het bestuur van The Great Old wisten Nainggolan nu uiteindelijk toch te overtuigen.

Als alle papieren op tijd in orde raken kan hij volgende week donderdag in de Europese wedstrijd op verplaatsing bij het Cypriotische Omonia Nicosia al zijn debuut maken in het rood-wit.

Talloze successen in Italië

Dat Antwerp erin slaagt om Radja Nainggolan naar de Bosuil te halen, kan je gerust een serieuze stunt noemen. De Belgische middenvelder verliet in 2005 op 16-jarige leeftijd België om zijn carrière verder uit te bouwen in Italië. Die gewaagde zet, is achteraf gezien een groot succes gebleken. Nainggolan speelde in totaal maar liefst 367 wedstrijden verspreid over twaalf seizoenen in de Serie A. Vier keer stond hij op het einde van het seizoen in de Serie A Ploeg van het Jaar.

Zijn doorbraak in de laars kwam er met Cagliari. Bij de club uit het eiland Sardinië geniet Nainggolan nog steeds een haast goddelijke status. Later speelde de Belgische middenvelder ook nog voor topclubs zoals AS Roma en Inter. Bij die eerste club werd hij in het seizoen 2016 – 2017 zelfs verkozen tot Speler van het Jaar. Met beide clubs speelde hij ook meermaals Europees.

Ambities van Antwerp

Door een Belgische speler met zo’n palmares en kwaliteiten te halen, toont Royal Antwerp FC nog maar eens zijn onbegrensde ambitie. Daarnaast is de komst van Radja Nainggolan ook voor de Jupiler Pro League een goede zaak. De voormalige Rode Duivel speelde in ons land namelijk nog nooit op het hoogste niveau.

Met bijdrage van Florian Callens.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20