Proximus verkoopt niet langer uw locatie, als u dat vraagt via mail

Proximus-klanten krijgen vanaf 2 december de keuze om hun locatiegegevens niet meer automatisch te laten verkopen. U moet daarvoor wel even een mailtje sturen, u kunt het niet rechtstreeks aanpassen in de privacy-instellingen.

Dat blijkt uit een brief van Proximus aan de Kortrijkse schepen Arne Vandendriessche.

Die maakte vorige maand bekend dat de stad Kortrijk een samenwerking met Proximus aanging om de bezoekersstromen te meten en daar data over te verzamelen. Dat leverde het stadsbestuur heel wat protest op, waarop Vandendriessche zei dat er een opt-outmogelijkheid was. Wat niet het geval bleek te zijn.

Dat zette hem aan tot een brief aan Proximus en dat reageerde deze week met de melding dat er vanaf 2 december zo’n optie is.

E-mail

De procedure ervoor is wel opvallend. U moet een mail sturen naar privacy@proximus.be met uw gsm-nummer, waarna u geschrapt wordt. Dat is wat vreemd, omdat de telecomoperator in zijn app al op-outmogelijkheden voorziet voor televisiedata, vast telefoonverkeer en internetverkeer.

‘We voegen de optie om uw locatie niet meer te delen niet toe aan de app omdat dat geanonimiseerde data zijn. De andere data hebben allemaal betrekking op persoonlijke gegevens’, zegt een Proximus-woordvoerder op de website van het zakenmagazine Trends.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20