Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Proximus verkoopt niet langer uw locatie, als u dat vraagt via mail

Logo Business AM
Business

23/11/2019 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

EPA

Proximus-klanten krijgen vanaf 2 december de keuze om hun locatiegegevens niet meer automatisch te laten verkopen. U moet daarvoor wel even een mailtje sturen, u kunt het niet rechtstreeks aanpassen in de privacy-instellingen.

Dat blijkt uit een brief van Proximus aan de Kortrijkse schepen Arne Vandendriessche.

Die maakte vorige maand bekend dat de stad Kortrijk een samenwerking met Proximus aanging om de bezoekersstromen te meten en daar data over te verzamelen. Dat leverde het stadsbestuur heel wat protest op, waarop Vandendriessche zei dat er een opt-outmogelijkheid was. Wat niet het geval bleek te zijn.

Dat zette hem aan tot een brief aan Proximus en dat reageerde deze week met de melding dat er vanaf 2 december zo’n optie is.

E-mail

De procedure ervoor is wel opvallend. U moet een mail sturen naar privacy@proximus.be met uw gsm-nummer, waarna u geschrapt wordt. Dat is wat vreemd, omdat de telecomoperator in zijn app al op-outmogelijkheden voorziet voor televisiedata, vast telefoonverkeer en internetverkeer.

‘We voegen de optie om uw locatie niet meer te delen niet toe aan de app omdat dat geanonimiseerde data zijn. De andere data hebben allemaal betrekking op persoonlijke gegevens’, zegt een Proximus-woordvoerder op de website van het zakenmagazine Trends.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks