Prominente investeerder: ‘Waarde bitcoin kan nog stijgen tot 5 miljoen dollar’

Tim Draper, een vooraanstaande durfkapitalist die als een van de eerste zwaar investeerde in bitcoin, is positiever dan ooit over de virtuele munt. Volgens de Amerikaan heeft bitcoin het potentieel om ooit 5 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) waard te zijn. “Mensen zullen lachen als je in de toekomst iets met dollars probeert te kopen”, voegt hij toe aan zijn voorspelling.

De 62-jarige Amerikaan Tim Draper is niet de eerste de beste. Zowel zijn vader als zijn grootvader waren gerenommeerde durfkapitalisten en hij zette die familietraditie al snel door. Enkele van zijn eerste grote investeringen deed hij in bedrijven als Baidu, Skype en Tesla.

Bijna 30.000 bitcoin gekocht in 2014

Draper stortte zich in 2014 op de cryptomarkt. Toen kocht hij op een veiling 29.657 bitcoins die door de US Marshals Service in beslag waren genomen van Silk Road-oprichter Ross Ulbricht. Kostprijs? 19 miljoen dollar ofwel zo’n 640 dollar per bitcoin.

Tegen criticasters zei Draper toen dat bitcoin binnen de drie jaar zou stijgen naar een waarde van 10.000 dollar. Uiteindelijk zou het 3,5 jaar duren voor zijn voorspelling uitkwam. Sindsdien is zijn geloof in de virtuele munt alleen nog maar gegroeid.

“Ik denk dat bitcoin in 2022 of begin 2023 250.000 dollar zal bedragen”, zei Draper in 2019 toen de waarde zo’n 4.000 dollar bedroeg.

Lees ook: Onderzoeker vindt oud Twitter-profiel dat mogelijk van bitcoin-stichter Satoshi Nakamoto was

“Kan 100-voudig stijgen”

Deze week was Tim Draper te gast bij The Unstoppable Podcast. Daarin herhaalde hij zijn voorspelling van twee jaar geleden en ging hij nog een stuk verder. “De huidige valutaposities in fiat bedragen ongeveer 100 biljoen dollar, terwijl de marktkapitalisatie van bitcoin nu slechts 1 biljoen dollar haalt. Er is dus geen reden waarom dat niet het 100-voudig kan stijgen”, zei hij. Aan de huidige koers van ongeveer 50.000 dollar per bitcoin zou dat dus neerkomen op een waarde van 5 miljoen dollar.

“Het is niet zo dat het de dollar volledig zal vervangen. Ik denk wel dat mensen zullen lachen als je in de toekomst dingen voor dollars probeert te kopen”, besloot Draper.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20