Problemen bij Intel: chipmaker kan grote vraag niet volgen

Intel ondervindt problemen met zijn productiecapaciteit. De chipmaker kan de grote vraag niet meer volgen. Vicevoorzitter Michelle Johnston Holthaus excuseert zich alvast voor de toekomstige verzendvertragingen.

Door de grote vraag heeft Intel dit jaar enorm geïnvesteerd in zijn productiecapaciteit, schrijft Holthaus in een open brief. Maar door ‘aanhoudende marktgroei’ mocht het niet baten. In het afgelopen kwartaal waren er ook ‘variaties bij de productie’ die voor moeilijkheden zorgden. Holthaus geeft geen details over wat er precies is misgelopen, maar excuseert zich alvast voor de toekomstige verzendvertragingen.

De chipmaker geeft verder aan dat het meer gieterijen gaat inzetten voor de productie van zijn chips. Eerder dit jaar waren er geruchten dat Intel een deel van zijn productie van chipsets zou uitbesteden aan Samsung. Dat beweerde technologiewebsite Tom’s Hardware, maar werd nooit bevestigd.

Beperkte beursreactie

Ondanks de problemen stelde de techreus zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal niet bij. Daarom was de reactie in de beurs slechts beperkt. Het aandeel daalde met 0,77 procent op woensdag, naar 57,9 dollar.

In hoeverre de problemen bij Intel invloed zullen hebben op de kerstinkopen is nog niet duidelijk. 90 procent van de pc’s draaien op processors van Intel.

Lees ook:
Vestager neemt drastische maatregel in mededingingszaak Broadcom

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20