PostNL versnelt Belgische expansie

PostNL versnelt de uitbouw van zijn activiteiten in België met vier nieuwe pakjescentra. Het bedrijf gaat enkele tientallen miljoenen euro’s investeren. Dat schrijft De Standaard.

PostNL schroeft zijn investeringen in België flink op. In september komen er twee nieuwe pakkettendepots bij. Daardoor zouden zo’n 300 extra busjes extra de weg op kunnen worden gestuurd.

Bpost

Er komen ook twee nieuwe hoogtechnologische postsorteercentra bij, elk met een capaciteit van 120.000 pakjes per dag. Vorig jaar werd er al een aangekondigd.

Een van die centra gaat begin volgend jaar open in Willebroek. In het najaar van 2022 opent in Oost-Vlaanderen nog zo’n geautomatiseerd sorteercentrum de deuren. De investeringen, goed voor enkele tientallen miljoenen euro, zouden ook honderden nieuwe banen creëren, aldus De Standaard.

De capaciteit van het Nederlandse bedrijf komt dicht in de buurt van marktleider Bpost. Na de uitbreiding zou de capaciteit van PostNL in België op zo’n 500.000 pakjes per dag liggen. Bpost levert dagelijks 500.000 tot 600.000 pakjes.

Ongelijk speelveld

Momenteel passeren de bestellingen voor Belgische webwinkels nog via sorteercentra net over de grens in Nederland.

PostNL maakt in ons land gebruik van zelfstandige koeriers. Dat creëert volgens Bpost, dat met mensen in loondienst werkt, een ongelijk speelveld.

(evb)

Lees ook:

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Kepler Cheuvreux geeft koopadvies voor Onward

01/12/2021 08:29

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux is begonnen met het volgen van Onward Medical met een koopaanbeveling en een koersdoel van 14,50 euro. Dit blijkt woensdagochtend uit een rapport van de broker. 

De analisten zijn van mening dat Onward op schema ligt met de ontwikkeling van twee apparaten. Daarbij worden veelbelovende klinische resultaten behaald. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20