Portugal gaat crisis op lokale vastgoedmarkt aanpakken; neemt Airbnb en Gouden Visa in het vizier

In Portugal heeft de regering een reeks maatregelen aangekondigd om de aanhoudende huisvestingscrisis aan te pakken. De problemen op de Portugese vastgoedmarkt hebben de prijzen voor huurders en kopers woningen drastisch doen stijgen. De markt is voor een toenemend deel van de Portugese bevolking ontoegankelijk geworden.

Waarom is dit belangrijk?

Portugal wordt al geruime tijd met een zware vastgoedcrisis geconfronteerd. Het probleem wordt volgens de Portugese regering vooral in de hand gewerkt door de instroom van buitenlandse toeristen en investeerders. Met een aantal gerichte maatregelen wil de Portugese overheid die knelpunten echter aanpakken.

Complex probleem: Achter de crisis op de Portugese vastgoedmarkt gaat een complex amalgaam van problemen schuil.

  • In eerste instantie moet worden gewezen op de lage lonen die op de Portugese arbeidsmarkt worden betaald. Portugal wordt beschouwd als het land met het laagste ontwikkelingsniveau in West-Europa.
  • Tegelijkertijd wordt de Portugese vastgoedmarkt met snelle prijsstijgingen geconfronteerd. Vooral in de grote Portugese steden blijkt de situatie op de vastgoedmarkt bijzonder ni
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer