Poortloze iPhone: Apple zou ‘hermetische revolutie’ in 2022 kunnen beginnen

Een van de grote doelen van Apple is volgens geruchten het aanbieden van hermetisch afgesloten smartphones. De iPhone heeft al geen SD-kaartsleuf en naar verluidt wil het bedrijf uit Cupertino zo’n uitgraving ook voor SIM-kaarten schrappen. De toekomstige smartphones van het merk zouden daarom alleen compatibel zijn met eSIM’s, SIM-kaarten die rechtstreeks in de toestellen zijn geïntegreerd.

Deze technologie is nog vrij nieuw en niet erg wijdverbreid, hoewel een aantal apparaten en exploitanten haar al ondersteunen. Dit is het geval voor de nieuwste iPhones (modellen 13, 12, 11, XS, XS Max en XR) en voor verschillende mobiele operatoren in België, waaronder Orange en Proximus – en dit zou ook de komende jaren het geval moeten zijn. Apple kan in 2022 ook verder gaan. De volgende topsmartphone van Apple zou het inderdaad zonder simkaartsleuf kunnen stellen ten gunste van een eSIM.

Dit is een gerucht dat al een tijdje de ronde doet. Apple zou alle poorten op zijn iPhone schrappen om de waterdichtheid te verbeteren. En in tegenstelling tot wat een Braziliaanse blog vorige week voorspelde, kan dit project al in september 2022 werkelijkheid worden en niet pas in 2023. De iPhone 14 wordt poortloos, aldus de site MacRumors op basis van een bron dicht bij de zaak. Een specificiteit die mogelijk voorbehouden is aan luxemodellen.

Apple zou de belangrijkste Amerikaanse operatoren inderdaad hebben aangeraden hun eSIM-aanbod te versterken met het oog op de lancering van zijn 100 procent eSIM-smartphone.

Beperkt beschikbaar

Enthousiasme over deze informatie, die nog slechts een gerucht is, moet echter worden getemperd. Feit is dat eSIM-technologie nog niet op grote schaal beschikbaar is. Veel mobiele exploitanten zijn nogal terughoudend om het te ondersteunen. Het is daarom mogelijk dat Apple een dergelijke iPhone alleen zal lanceren op bepaalde markten waar eSIM al op grote schaal is ingevoerd of op het punt staat te worden ingevoerd, zoals de VS.

(lb/lp)

Meer