Politieke onzekerheid en stijgende coronacijfers duwen Wall Street in het rood

Wall Street sluit maandag af in het rood. De industriële beurs Dow Jons zakt met 2,3 procent op 27.685,38 punten. De toonaangevende S&P500 boet 1,9 procent in op 3.400,97 punten. Techbeurs Nasdaq geeft 1,6 procent prijs tot 11.358,94 punten. Beleggers zijn bezorgd over de wereldwijde gezondheidssituatie, het uitblijven van een Amerikaans stimuleringsplan en de resultaten van de presidentsverkiezingen van 3 november in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse beurzen stonden vandaag sinds de openingsbel in het rood. Er is de toenemende vrees over de evolutie van de pandemie in de Verenigde Staten en Europa, waar de afgelopen dagen het aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen.

Ook de Amerikaanse politieke situatie baart beleggers zorgen. Het lijkt nu duidelijk dat er voor de verkiezingen van 3 november geen nieuw stimuleringsplan zal komen voor de noodlijdende economie. 

Ook de kloof tussen president Donald Trump en zijn democratische rivaal Joe Biden is wat verkleind in de laatste peilingen. Dat vergroot de kans op een soort patstelling, waarbij Biden president wordt zonder een meerderheid in de Senaat. In dat geval zou het nog moeilijker zijn om snel met een economisch herstelplan te komen. 

Volgens analisten wachten beleggers ook de kwartaalresultaten van de grote techbedrijven af. Microsoft geeft die dinsdag vrij, Apple Amazon, Alphabet en Facebook maken donderdagavond hun omzetcijfers van juli tot en met september vrij. 

Het aandeel van speelgoedfabrikant Hasbro kelderde met 10 procent, ondanks beter dan verwachte financiële cijfers. 

Nadat frisdrankgigant Coca-Cola bekend maakte dat het zijn belang in de Australische bottelaar Coca-Cola Amatil Limited versluist naar de Europese bottelaar Coca-Cola European Partners, zakte het aandeel met meer dan een procent.

Ondanks een deal van farmabedrijf Moderna met de regering van Qatar, om zijn toekomstig coronavaccin aan het emiraat te leveren, zakte het aandeel lichtjes. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20