Pingpongpalletje uit ‘Forrest Gump’ verkocht voor 25.600 dollar

Forrest Gump pingpong
Paramount Pictures

Het tafeltennisbatje dat Tom Hanks gebruikt in de iconische film Forrest Gump is op een veiling verkocht voor het indrukwekkende bedrag van 25.600 dollar (zo’n 21.000 euro). Daarmee werd heel wat meer binnengehaald dan op voorhand verwacht werd.

“Iemand zei dat de wereldvrede in onze handen lag. Maar ik speelde alleen pingpong”, is een van de legendarische quotes uit de filmklassiekers Forrest Gump. Het personage, gespeeld door Tom Hanks, blijkt in die film op een bepaald moment een groot talent voor tafeltennis te hebben en mag zo als eerste Amerikaan in jaren in China gaan spelen.

Zijn successen zorgen ervoor dat Forrest Gump een sponsordeal krijgt aangeboden, maar hij weigert met hun palletjes te spelen. Hij wil namelijk enkel met zijn eigen pingpongbatje spelen.

Niet uniek

Volgens de website Outsider schatte het veilinghuis dat het rekwisiet verkocht de prijs van het palletje op 1.000 à 2.000 dollar. Dat er zoveel meer geboden is, is best opvallend aangezien het niet duidelijk is of het wel om het enige exemplaar gaat. De beschrijving op de veilingwebsite had het namelijk over “Een houten pingpongpallet dat gebruikt is in scènes met Tom Hanks als het titulaire personage in Forrest Gump” en dus niet over “De houten pingpongpallet”. Toch hield dat een anonieme fan niet tegen om het enorme bedrag van 25.600 dollar op tafel te leggen.

Bekijk hier enkele tafeltennisscènes uit de film Forrest Gump

Lees meer
Markten