Picanol keert terug naar beurshandel na cyberaanval

De handel in het aandeel Picanol wordt hervat, drie weken nadat de Ieperse weefmachinemaker getroffen werd door een cyberaanval.

Picanol heeft met de beurswaakhond FSMA afgesproken dat de handel in aandelen van het bedrijf vandaag (maandag) hervat zal worden. Het bedrijf verwacht dat de aanval met gijzelsoftware op zijn computersystemen het bedrijf minder dan 1 miljoen euro zal kosten en bevestigt ook dat het geen geld heeft overgemaakt aan de criminelen.

De schade van de cyberaanval blijft volgens Picanol beperkt tot minder dan 1 miljoen euro aan IT-kosten

Picanol werd op 13 januari slachtoffer van een grootschalige aanval met ransomware. De productie viel daardoor een week stil en de beurshandel in het aandeel-Picanol werd stilgelegd. Picanol maakt zich sterk dat de verloren productiedagen in de volgende weken en maanden ingehaald zullen worden.

‘Hierdoor zal de financiële impact dus grotendeels beperkt blijven tot de kosten van de externe experts die werden ingeschakeld om de IT-systemen te herstellen. Op basis van de op dit moment bekende gegevens verwacht Picanol Group dat deze kosten minder dan 1 miljoen euro zullen bedragen, en dus geen materiële impact zullen hebben op het bedrijfsresultaat.’

Geen losgeld

Bij een aanval met ransomware eisen de criminelen losgeld om de systemen te deblokkeren. Communicatiedirecteur Frederic Dryhoel bevestigt dat het bedrijf niet op die eis is ingegaan. ‘We hebben alles zelf hersteld gekregen, met hulp van externe mensen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20