Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Personen met handicap werken vaker deeltijds

Logo Business AM
Economie

02/12/2019 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

DPA

Een handicap of een langdurige aandoening of ziekte heeft een duidelijke impact op de werksituatie. Net geen kwart (24 procent) van de 15- tot 64-jarigen in die categorie heeft een job, terwijl dat bij de totale bevolking van 15 tot 64 jaar 65 procent is.

Dat blijkt uit cijfers die het statistiekbureau Statbel bekendmaakt naar aanleiding van de Werelddag voor personen met een handicap dinsdag.

Uit de gegevens van Statbel blijkt dat de werkloosheidsgraad bij de 15- tot 64-jarigen met een handicap of langdurige gezondheidsproblemen 9 procent hoger ligt dan bij de totale bevolking (7 procent).

Inactief

De overgrote meerderheid (74 procent) van mensen die ernstige hinder ervaren, is inactief. ‘Dat betekent dat men geen job heeft, er geen zoekt of niet beschikbaar is voor werk”, zegt Statbel.

Van de 15- tot 64-jarigen met een handicap of langdurige gezondheidsproblemen die een job hebben, is 41 procent deeltijds aan de slag. Bij de totale beroepsbevolking ligt dat aandeel op een vierde. Bij de vrouwen onder hen stijgt het aantal deeltijds werkenden zelfs tot 62 procent, tegenover 41 procent van alle werkende vrouwen.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks