Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Personeel H&M ongerust over ‘onveilige’ pashokjes

Logo Business AM
Coronacrisis

22/05/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

(EPA-EFE/Fredrik Sandberg)

De Franstalige christelijke en de socialistische vakbond bij modeketen H&M hebben elk een actieaanzegging ingediend. Ze kanten zich onder meer tegen de regeling rond de pashokjes.

De Franstalige christelijke bediendebond CNE kondigde zijn aanzegging vrijdag aan. De vakbond zal er werkonderbrekingen mee ondersteunen van werknemers ‘die zich niet veilig voelen in een winkel als de hokjes open of overstelpt zijn’. De Belgische modesector heeft specifieke regels uitgewerkt voor het gebruik van de pashokjes.

De ervaring bij andere winkelketens leert dat de hokjes ‘op dit moment geen enkele positieve financiële impact hebben’, aldus CNE. ‘De collega’s zijn overstelpt, wachtrijen vormen zich en talrijke kledingstukken worden gepast tussen de rekken.’

Net dat laatste haalt de directie in een reactie aan als argument om de pashokjes net wel te openen. Want omdat klanten de kledingstukken in de winkel passen, ‘kunnen we de kledingstukken die gepast zijn niet afzonderen en dat vormt een veiligheidsprobleem’.

Mondmaskers

De bediendebond wil dat de klanten mondmaskers kunnen ontvangen of aan een lage prijs kopen, om het personeel beter te beschermen. Voor de directie is dat een onderwerp dat op sectorniveau besproken moet worden. De CNE wil daarnaast dat de directie een campagne lanceert om de klanten aan te moedigen een masker te dragen.

De Franstalige socialistische bediendebond Setca diende op 20 mei een actieaanzegging in. ‘We mogen maar een op de twee pashokjes gebruiken en we moeten ze na elke klant ontsmetten. De wachtrijen dreigen de hele winkel te vullen’, klinkt het daar. ‘Het zal moeilijk worden om de 30 minuten-regel toe te passen en de social distancing te laten respecteren.’

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO