Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Pernod Ricard verwacht 20 procent minder winst

Logo Business AM
Business

24/03/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

De Franse producent van alcoholische dranken houdt dit jaar rekening met een daling van de winst van 20 procent, als gevolg van de coronacrisis. Dat laat de Pernod Ricard weten in een mededeling.

Hoewel de drankenproducent midden februari, bij de voorstelling van de halfjaarresultaten, al een ‘ernstige impact van Covid-19’ verwachtte, blijkt de situatie een stuk negatiever. Toen was de hoop nog dat de recurrente winst met 2 tot 4 procent zou stijgen, maar het wordt dus een forse daling.

Verkoop in luchthavens: min 80 procent

Volgens Tom Simonts, marktenspecialist bij KBC, hing er ook een gedetailleerde verklaring vast aan de bijstelling van de winst. Pernod Ricard verwacht een terugloop van 10 procent bij de verkoop via supermarkten en een omzetdaling van 80 procent via luchthavens. Bovendien zullen er geen inkomsten binnenlopen via de verkoop in de horeca.

Pernod Ricard heeft merken als Absolut (vodka), Malibu (rum), Havana Club (rum) in de portefeuille, naast uiteraard de bekende Franse anijsdrank Pastis de Marseille. Het Franse bedrijf heeft in China een belangrijke afzetmarkt en verwacht dat de verkoop daar pas in China weer stilaan zal aanzwengelen.

De drankenproducent beklemtoont dat de financiële situatie van het bedrijf solide is en dat het de gevolgen van de coronacrisis zeker kan opvangen. Wel zal er in de kosten gesnoeid worden. Daarom gaat Pernod Ricord een ‘uitvoerig actieplan’ implementeren.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton