PayPal komt met Complete Payments, een nieuwe betaaloplossing voor KMO’s

De online betaaldienst PayPal rolt ook in België een nieuwe betaaloplossing uit, Complete Payments. Volgens het bedrijf wordt het zo makkelijker voor KMO’s om betalingsopties aan te bieden op hun webshops.

In het nieuws: Met Complete Payments kan je je klanten laten betalen met verschillende opties, zoals PayPal, Apple Pay of Google Pay.

  • Complete Payments moet zorgen voor “eenvoud en veiligheid”, haalt Maarten Zwaan, directeur van PayPal Benelux aan. “Wij zijn ons bewust van de zorgen van online retailers, zoals het verhogen van de conversie en het vergroten van hun omzet.”
  • Volgens cijfers van Becom is de omzet uit e-commerce vorig jaar met 10,7 procent gestegen ten opzichte van 2022. In 2022 gaf 81,76 procent van de consumenten nog aan een voorkeur te hebben voor nationale verkopers. Dat lijkt zich niet door te zetten, uit een recent onderzoek van Comeos blijkt dat bestelde pakketjes in drie op de vier gevallen uit het buitenland komen.
  • PayPal zegt daar iets aan te kunnen doen. “Deze oplossing maakt deel uit van onze wens om de toegang tot tools die voorheen alleen voorbehouden waren aan grotere bedrijven, te democratiseren”, klinkt het bij Zwaan. De hoop is dan ook dat kleine, Belgische handelaren hun online verkoop zien toenemen.
  • Bovendien beweert PayPal dat Complete Payments ook toegang biedt tot geavanceerde tools die makkelijker fraude kunnen opsporen. De nieuwe oplossing kan je als handelaar integreren in een aantal van de grotere e-commerceplatformen. Onder andere PrestaShop springt mee op de kar.
Meer