Parijs krijgt code oranje, Nederland raadt reizen naar Antwerpen af

De FOD Buitenlandse Zaken heeft dinsdagavond twee regio’s in Frankrijk de kleurcode oranje gegeven. Het gaat om Île de France, inclusief Parijs, en Pays de la Loire.

Toeristische reizen naar deze regio’s blijven mogelijk, maar voortaan is er extra waakzaamheid geboden, zegt Buitenlandse Zaken, omdat de coronacijfers er de hoogte ingaan. De rest van Frankrijk blijft voorlopig groen.

Wie terugkeert uit een oranje zone wordt ‘aanbevolen’ om in quarantaine te gaan en een coronatest te ondergaan. Onder meer Catalonië, het Baskenland en de Algarve hebben op dit moment eveneens het oranje statuut. Voor wie uit een rode zone terugkeert is dat verplicht. Die zones blijven onveranderd.

Antwerpen

In omgekeerde richting kijkt het buitenland met bezorgdheid naar de evolutie in België, en dan vooral Antwerpen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdagavond een negatief reisadvies voor de Belgische provincie afgekondigd.

‘Reis alleen als het echt noodzakelijk is naar de provincie Antwerpen inclusief de stad Antwerpen. Dus niet voor toerisme. U kunt wel door de provincie naar uw bestemming reizen, maar stop niet om te rusten of te tanken’, is het officiële advies aan de Nederlanders. Wie naar Nederland terugkeert uit Antwerpen, wordt ‘dringend geadviseerd’ twee weken in quarantaine te gaan.

Spanje

Ook elders in Europa nemen landen hun voorzorgen, tot bezorgdheid van sommige toeristische streken die vrezen voor zwaar inkomensverlies. De Spaanse regering heeft dinsdag herhaald dat het land ‘veilig’ is voor toeristen. De recentste besmettingscijfers brachten onder meer Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ertoe reizen naar bepaalde Spaanse regio’s af te raden, of een quarantaine in te stellen voor terugkeerders.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20