“Overname Telenet door Liberty logisch scenario”

Ook vandaag kwam er geen duidelijkheid over waarom precies Telenet geschorst blijft op de beurs. De meeste waarnemers gaan uit van een nakend overnamebod van moedergroep Liberty Global op de aandelen die ze niet in handen heeft.

De financiële analyse: Een overname van Telenet door grootaandeelhouder Liberty, die al 59 procent van Telenet bezit, zou een logische keuze zijn. Dit merkte analist David Vagman van ING op, nadat de handel in het aandeel gisteren werd opgeschort na een koersstijging van 10 procent bij hoge volumes.

  • Vagman merkte op dat met de huidige marktwaarde van Telenet van 1,7 miljard euro, Liberty slechts 600 miljoen euro zou hoeven betalen om het telecombedrijf volledig in te lijven.
  • “De timing van de deal is goed, nu beleggers negatief zijn over telecomaandelen”, aldus Vagman, wijzend op onder meer het gebrek aan winstgevendheid bij telecombedrijven en de risico’s op het vlak van regelgeving.
  • Ook zei de CEO van Liberty dat zijn bedrijf 3,5 miljard dollar in kas heeft die aan het werk moet worden gezet.

De industriële logica: Voor Liberty zijn er kansen om te profiteren van de infrastructuur van Telenet en om te groeien in Wallonië, met het oog op de recente deal met Orange Belgium.

  • Orange en Telenet tekenden eind januari een overeenkomst, waardoor beide partijen toegang krijgen tot elkaars vaste netwerk gedurende een periode van vijftien jaar.
  • “Bovendien zullen de zorgen over de nieuwe speler Digi uiteindelijk overdreven blijken”, meent Vagman.

Nog dit: ING heeft een Houden advies op Telenet met een koersdoel van 17,00 euro.

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20