Overname Nederlandse krantengroep NDC door Mediahuis is rond

Mediahuis heeft de overname van de Nederlandse krantengroep NDC, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, volledig afgerond.

Nadat maandag de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM het licht op groen had gezet, gaf ook de ondernemingsraad van NDC een positief advies. Daarmee is aan alle voorwaarden voor de overname voldaan, zo meldt Mediahuis woensdag.

‘Er begint nu een nieuwe fase waarbij het de ambitie is van Mediahuis om NDC op korte termijn succesvol en financieel gezond te maken’, stelt Gert Ysebaert, de CEO van Mediahuis Groep, in een persbericht. De twee partijen hadden midden september een principeakkoord bereikt over de overname.

NDC is uitgever van Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad, Leeuwarder Courant, zeven nieuwsbladen en tientallen weekbladen in Noord-Nederland, Flevoland en de Kop van Overijssel. Bij NDC werken zowat 600 mensen.

Mediahuis is in Nederland al langer eigenaar van NRC, nrc.next, De Telegraaf en regionale kranten in Limburg, Noord- en Zuid-Holland, zoals het Noordhollands Dagblad, de Gooi- en Eemlander, het Leidsch Dagblad en De Limburger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20