Oudste rum voor 50 jaar onafhankelijk Jamaica

Jamaica verkreeg in 1962 de volledige onafhankelijkheid en vijftig jaar later viert rumfabrikant Appleton Estate Jamaica Rum deze historische gebeurtenis met de lancering van de Appleton Estate 50 Year-Old Jamaica Independence Reserve. Officieel bevatten de vaten rum die bij Appleton voor deze speciale editie werden bewaard de oudste rum ter wereld die door een fabrikant is gebotteld.

De donkere, complexe en zacht smakende oude rum zit in een handgeblazen Glencairn kristallen decanteerfles en in een zwartgelakte kist met gouden opschrift. Net zoals cognac moet rum rechtopstaand worden bewaard zodat de alcohol de kurk niet kan aantasten. Liefhebbers van deze speciale rum moeten voor een fles 5.000 dollar neertellen. Er worden slechts 800 flessen op de markt gebracht.

Vijftig jaar lang werd de rum is de beste condities bewaard en gecontroleerd door masterblender Owen Tulloch en daarna door diens opvolger Joy Spence. De rum ontwikkelde inmiddels een perfect bouquet en heeft sterke noten van eik, kaneel, amandelen, vanille en de schil van appelsien.

‘De lancering van deze Appleton Estate 50-Year-Old Jamaica Rum markeert een belangrijke mijlpaal voor de rumindustrie, en ons bedrijf. Wij zijn bijzonder trots om deze oudste rum ter wereld voor te stellen’, aldus Gregory Levine, brand manager bij Appleton Estate Jamaica Rum. De rumfabrikant maakt al sinds 1749 rum in Jamaica’s Nassau Valley. (JCV)

Meer