Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 27 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Oude Sonos-apparaten krijgen geen update meer

Logo Business AM
Tech

24/01/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Sonos

Als u een ouder Sonos-apparaat in huis heeft, bestaat de kans dat die na de volgende update niet meer naar behoren werkt.

Wat gaat er gebeuren? De Zone Players, de eerste Generatie Play:5, de CR200, Bridge en Connect zullen vanaf mei 2020 geen updates meer krijgen. Maar niet enkel de zeer oude apparaten worden getroffen. Ook de Connect: Amps van in 2015 krijgt geen update meer.

Hoe komt dat? Het zijn apparaten die in sommige gevallen nog stammen van voor de eerste moderne smartphone of iPhone. Dat wil zeggen dat updates die bijvoorbeeld gericht zijn op streamingservices, niet relevant zijn. De processorkracht van de apparaten ligt ook zodanig laag dat ze de updates niet meer aankunnen.

En nu? Uw apparaten blijven werken, tot nader order. Als er een update van specifieke diensten komt, kan het zijn dat die plots niet meer werken. Honderd procent functioneren zullen ze binnenkort dus niet meer.

Kan ik dit oplossen zonder nieuwe speakers te kopen? Nee. Maar u kan wel uw oude apparatuur binnenbrengen. Daarvoor krijgt u korting op de nieuwe hardware, 30 procent zelfs.

Addertje onder het gras: Als u verschillende Sonos-apparaten van verschillende generaties heeft, haalt u de getroffen toestellen best uit dat netwerk. De oude apparaten zullen er namelijk voor zorgen dat de nieuwe ook geen update meer krijgen. Loskoppelen dus.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president