Organisator Vakantiesalon en Megavino gooit handdoek in ring en haalt uit naar ‘politieke incompetentie’

De expohallen in Vlaanderen lijden zwaar onder de onzekerheid over een heropstart. De organisator van het Vakantiesalon in Antwerp Expo is failliet verklaard, zo schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Beursorganisator Conceptum legt na dertig jaar de boeken neer. Het bedrijf organiseerde beurzen als het Vakantiesalon in Antwerpen, de Belgian Boat Show, Megavino en Creativa. De sector zit al maandenlang in zwaar weer: beurzen mogen nog altijd niet doorgaan, zonder dat er zicht is op beterschap.

De topman van Conceptum, Florent Godin, haalt uit naar wat hij ‘politieke incompetentie’ noemt. ‘Als er een maand geleden was gezegd dat we vanaf september mogelijk konden heropstarten, was het zover niet gekomen’, zegt hij. Door het faillissement verliezen 17 vaste werknemers hun baan.

De kans is niet onbestaande dat dit nog maar de eerste dominosteen is die omvalt in de sector van beurs- en evenementenorganisatoren. Koepelorganisatie Febelux trok vorige week al naar de rechter in kort geding om de Belgische overheid te dwingen om meer perspectief te verschaffen. De sector verwijst naar onze buurlanden, waar beurzen vanaf 1 september wel weer worden toegelaten. In ons land is er nog geen datum geplakt op een hervatting van die activiteiten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20