Opnieuw geruchten over prijsverhoging iPhone 15 Pro

Volgens de laatste analyses zullen de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max een stuk duurder zijn dan de vorige Pro-modellen. Daarmee worden eerdere gelijkaardige geruchten daarover opnieuw bevestigd.

In het nieuws: Jeff Pu, een technisch analist bij het in Hong Kong gevestigde investeringsbedrijf Haitong International Securities, voorspelt in een onderzoeksnota dat er een prijsstijging aankomt voor de iPhone 15 Pro-modellen. Dat meldt de website MacRumors.

Wat ging eraan vooraf?

  • De voorbije jaren heeft Apple namelijk de prijzen van zijn nieuwe iPhones zo goed als niet verhoogd. De voorbije zes jaar zijn de basisprijzen namelijk ongewijzigd gebleven.
  • Begin dit jaar doken er echter de eerste geruchten op over een geplande prijsstijging bij de iPhone 15-reeks. Het ging toen ook al vooral op de Pro-modellen. Door die duurder te maken, zou Apple het verschil tussen hun goedkoopste nieuwe iPhone en de Pro-toestellen groter willen maken. Die beslissing is genomen na de tegenvallende verkoop van de goedkopere modellen.
  • Een andere reden voor een geplande prijsverhoging is de hoge inflatie en gestegen kosten van grondstoffen. Daardoor zijn de winstmarges van Apple de laatste jaren serieus geslonken.
  • De nieuwe iPhone 15-reeks wordt naar alle verwachting voorgesteld in september van dit jaar.

Wat is er nu nieuw?

  • De nieuwste berichten over de iPhone 15 Pro en Pro Max hebben het over nog extra redenen voor een prijsstijging.
  • Zo zouden die nieuwe modellen een grote hardware-upgrade krijgen. Er is onder andere sprake van een titanium behuizing, nieuwe gevoeligere knoppen, meer RAM, een A17-chip en een periscoop cameralens met meer optische zoom.
Meer