Opdoffer voor eigenaar NFT eerste tweet Jack Dorsey: op veiling krijgt hij bod van 280 dollar na zelf 2,9 miljoen dollar te hebben betaald

NFT’s zijn een aanzienlijk deel van hun waarde aan het verliezen. Zo heeft de cryptobelegger Sina Estavi vorig jaar een slordige 2,9 miljoen dollar betaald voor een NFT van de eerste tweet van Jack Dorsey, de oprichter van Twitter. Hij wou nu het digitale hebbedingetje veilen voor 48 miljoen dollar, maar de biedingen vielen op zijn zachtst gezegd tegen.

280 dollar is het hoogste bod (voor het aflopen van de deadline) dat Estavi heeft gekregen voor de NFT, de acroniem voor non-fungible token, van de tweet van Dorsey. De cryptobelegger liet vorige week via Twitter weten dat hij het digitale hebbedingetje van de hand wou doen via een veiling. Hij had een richtprijs van 48 miljoen dollar voor ogen, waarvan de helft naar een goed doel zou gaan. De belegger had vorig jaar zelf 2,9 miljoen dollar op tafel gelegd voor de NFT. De veilig heeft met andere woorden niet het verwachte resultaat opgeleverd.

Estavi blijft biedingen aanvaarden

Vanzelfsprekend is Estavi niet ingegaan op het bod van 280 dollar. Na de deadline van de veiling heeft hij nog verschillende biedingen geaccepteerd, waardoor het hoogste bod nu 7.000 dollar bedraagt, oftewel 2,2 Ether (ETH). In een reactie aan de cryptonieuwssite Coindesk laat de belegger weten dat hij nog altijd bereid is om de NFT te verkopen “als hij een goed bod ontvangt.”

Estavi is zeker geen onbesproken figuur in de cryptowereld. Zo werd hij vorig jaar opgepakt in Iran. Volgens de autoriteiten had hij zich schuldig gemaakt aan “de verstoring van het economisch systeem.” Na negen maanden mocht hij de cel verlaten.

Door die opsluiting zijn zijn cryptobedrijven Bridge Oracle en CryptoLand volledig in elkaar gestort. Hij werkt nu wel aan een herlancering van Bridge Oracle tokens (BRG). Hij wil die tokens naar de Binance Smart Chain brengen.

Tanende populariteit NFT’s

Hoe dan ook is de gefaalde veiling van Estavi nogmaals een bewijs dat de populariteit van NFT’s aan het afnemen is. Volgens DappRadar, een app store voor gedecentraliseerde apps (DApps) en NFT’s, bereikte het grootste NFT-platform ter wereld, OpenSea, in januari nog een all-time high met een handelsvolume van 5 miljard dollar. Twee maanden later daalde de omzet tot 2,5 miljard dollar.

Enkel de NFT’s van Bored Ape lijken de cryptobeleggers nog aan te spreken. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de eigenaars toegang krijgen tot allerhande exclusieve extra’s, zoals evenementen met beroemdheden.

(kg)

Meer