Ook Vlaamse regering heeft last van corona

Na Matthias Diependaele (N-VA), de Vlaamse minister van Begroting, is nu ook Benjamin Dalle (CD&V) geveld door corona. Het coronavirus heeft ook de Vlaamse regering te pakken. Vrijdag was er nog een ministerraad, maar zondag kondigde Diependaele aan dat hij positief testte. “We slaan er ons wel door. Zonder klagen, met de nodige Vlaamse veerkracht en ook wel een beetje Dafalgan …”

  • En gisteren volgde dan minister van Jeugd en Media, Dalle. “Voorlopig vallen de symptomen mee. Bedankt voor alle berichtjes met steun”, liet die weten.
  • Wie geen last daarvan heeft, is Jan Jambon (N-VA). De minister-president blijft verwoed reizen, om “Vlaanderen op de kaart te zetten”. De bestemmingen zijn daarbij nogal klassiek voor een N-VA’er: na Baskenland en Catalonië vorige week, was deze keer Schotland aan de beurt, waar hij op de koffie ging met Nicola Sturgeon, de Schotse eerste minister, en uiteraard leider van de SNP, de Schotse nationalisten, die dromen van onafhankelijkheid.
  • “Meer economische samenwerking, zeker met onze Vlaamse havens, stond hoog op de agenda. We hadden het ook over de plannen van haar regering voor een nieuw onafhankelijkheidsreferendum, mogelijk in 2023”, zo liet Jambon weten.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20